# Yanlışlıkla Odalarımı veya Yetkilerimi Sildim, Nasıl Geri Getiririm? Kaynak: https://ts3.center/rehber/yanlislikla-odalarimi-sildim-yedekten-geri-donme Kategori: TS3 Panel Kullanımı › Yedekler > Yanlışlıkla silinen odaları ve yetki gruplarını TS3 yedeğinden geri yükleyin. Geri yüklemenin sonraki değişikliklere ve admin yetkinize etkisini öğrenin. Odalarınızı, yetki gruplarınızı ya da emek verdiğiniz sunucu düzeninizi yanlışlıkla sildiyseniz sunucunuzu eski bir yedeğe geri döndürerek her şeyi silinmeden önceki haline getirebilirsiniz. Müşteri hesabınıza giriş yapın ve üst menüden **Hizmetlerim** sayfasını açın. Listede TeamSpeak sunucunuzu bulun ve satırındaki **Hizmeti Yönet** butonuna tıklayın. Sunucunuzun yönetim sayfası açılır. Soldaki menüden **Yedekler** bölümüne girin. Listede yedekler, alındıkları tarih ve saatle birlikte görünür. Silme işleminden **önceki** bir tarihe ait yedeği bulun. Örneğin odalarınızı bugün sildiyseniz dünün yedeğini seçin. Seçtiğiniz yedeğin yanındaki **Geri Yükle** butonuna tıklayın. Açılan pencerede işlemin mevcut sunucu ayarlarınızın üzerine yazacağı hatırlatılır. Onaylamak için tekrar **Geri Yükle** butonuna tıklayın. **Yedek geri yükleme tamamlandı** bildirimini gördükten sonra TeamSpeak'te sunucunuzun eski haline döndüğünü görebilirsiniz. ![Yedeği Geri Yükle onay penceresi](https://ts3.center/storage/rehber/yanlislikla-odalarimi-sildim-yedekten-geri-donme-01.png) Geri yükleme, sunucuyu seçtiğiniz tarihteki haline döndürür. Bu yüzden o tarihten sonra yaptığınız diğer değişiklikler de geri alınır. Örneğin dünden bu yana yeni bir oda açtıysanız o oda da kaybolur. Emin değilseniz geri yüklemeden önce **Yedekle** butonuyla mevcut halin de yedeğini alın. Böylece gerekirse bugüne de geri dönebilirsiniz. Geri yüklemeden sonra admin yetkiniz de yedekteki haline döner. Yetkinizi kaybettiyseniz TeamSpeak'te sunucuya bağlanın, **Özet** bölümünde **Verileri Getir** butonuna basın ve **Yetkiler** bölümündeki **Admin Yetkisi Ver** kutusundan yetkinizi tekrar alın.